+31-622402773 info@joostverbraak.com

Verbraak | van Bijnen (Drums/Sousafoon/Horns/Organ)

Met mede multi-guy Jan van Bijnen, die ik leerde kennen in 2015 tijdens mijn eerste concert met Point Quiet, vorm ik het duo Verbraak van Bijnen waarmee we bezig zijn aan de voltooiing van ons 4e album. We hebben sinds 2016 2 studio- en 1 live album uitgebracht. Dit nieuwe album is volledig door ons beiden ingespeeld en geproduceerd. Ook zijn we actief als “Kleinste Bigband Ter Wereld” op Nederlandse en Belgische podia. 

Neem een kijkje op onze website of beluister ons op spotify!

Luister op Spotify of kijk op: www.verbraakvanbijnen.nl

Nienke Dingemans Band (Drums/trompet/vocals)

Samen met Jan Van Bijnen produceerde ik in 2020 de eerste Single “Tennessee River” en later de eerste EP “Devil On My Shoulder” van Nienke Dingemans. Na deze 2 fijne samenwerkingen vroeg Nienke ons om haar ook live te gaan begeleiden en werd ik drummer in de Nienke Dingemansband samen met Bassist Joris Verbogt en Jan. 

Luister op Spotify 

Merel van de Keer:

(drums/keys)

In 2022 nam ik voor Merel van de Keer haar debut EP “Ghost In The Storm”. Na deze fijne samenwerking besloot ze dat ze ook een band wilde waarmee ze de podia van de Benelux kan bestormen. Ze vroeg Jan Van Bijnen (die ook meespeelt op de EP) om haar live bij te staan in haar muzikale avonturen. 

Luister op Spotify 

Point Quiet,

Building on their dark Americana roots since 2007 and expanding their signature sound, the band explores tales of loss, hope and trust throughout in this collection of eleven captivating and moving songs, in which layered compositions alternate with raw bare-bone tracks.

Luister op Spotify of kijk voor meer informatie op: www.pointquiet.com 

Flits!,

Samen met Martine van de kar en Hans Hest hebben we een heel leuk muzikaal theatergezelschap FLITS opgericht in 2013 waarmee we kindervoorstellingen spelen in Nederland en België en inmiddels ook een project ouderen participatie project “de oude doos”.

André van den Boogaart en de Tornados,

Recht uit het hart; een term die te pas en te onpas wordt ingezet om het werk van een songschrijver te duiden. Als het op iemand van toepassing is, dan geldt dat voor André van den Boogaart. Geen quasi-poëtisch geneuzel, maar ruw houten teksten uit het leven gekerfd. In het Nederlands, want daarmee kan hij zijn – op z’n zachtst gezegd – dynamische levenswandel het scherpst duiden. Die verhalen zet hij op een muzikale basis van blues, rock en country, maar met hulp van zijn nieuwe begeleidingsband de Tornado’s klinkt zijn geluid breder dan ooit. Want ondanks dat Van den Boogaart in zijn moerstaal zingt, geven deze multi-instrumentalisten met onder andere trompet, sousafoon, piano, mandoline, pedal steel en accordeon in het arsenaal de toehoorder het gevoel in New Orleans te zijn.

Luister op Spotify of kijk voor meer info: andrevandenboogaart.com

TrumBass,

samen met Bassiste Sanne Verbogt vorm ik het duo TrumBass. Een duo waarbinnen we onze eigen songs in minimale bezetting in een “kamermuziek” jasje steken waarbij alle muziekstijlen je om de oren vliegen. TrumBass is ideaal voor tijdens een huiskamer concert, een kunstexpositie of kleine receptie. Een bijzondere combinatie van Basgitaar en trompet met vrolijke vrije lichtvoetige melodieën.

Sesgado,

Spaans voor schuin, scheef of dwars, is een trio bestaande uit basisste Sanne Verbogt, drummer Freek Kroon en ikzelf. Met eigen dansbare composities, veelal voorzien van complexe ritmische structuren en dampende grooves, spelen we eigentijdse muziek waarin veel invloeden geleend worden uit andere culturen. Probeer daar maar eens bij stil te staan!

Boeken?

OF BEL: 06 22 40 27 73