+31-622402773 info@joostverbraak.com

Bio

Joost Verbraak: muzikant/producer. Als muzikale allesvreter ben ik naast trompettist, trombonist en sousafonist ook als drummer, percussionist en toetsenist actief on-stage en in de studio.  Daarnaast produceer ik samen met muzikale partner Jan van Bijnen voor Howlin’ Chicken Records. Een label gekoppeld aan onze opnamestudio Howlin’ Chicken Recordings gevestigd in ’t Muziekhuis te Roosendaal (nabij de Belgische grens). 

Trompet, Sousafoon, Trombone, Backing Vocals, Drums, Percussie, Accordeon, Toetsen, Neusfluit. 

Ik speel(de) met Verbraak | van Bijnen (New Orleans), Nienke Dingemans (Blues), Merel van de Keer (Roots), Swamp Dogg (USA), Frans Bauer (Levenslied), Buitendienst! (Dialect), iPendejo! (Metal), André van den Boogaart (New Orleans), Ralph de Jongh (Blues), The Streetbeat Empire (New Orleans), Point Quiet (Country Noir), Sesgado (Wereldmuziek). Naast live meespelen produceer ik ook de albums van  Nienke Dingemans, Verbraak | van Bijnen en Merel van de Keer samen met Jan van Bijnen. Daarnaast ben ik studioblazer voor diverse studio’s en artiesten waaronder Frans Bauer. 

Samen met mijn meisje Sanne Verbogt ben ik sinds 2016 eigenaar van ’t Muziekhuis te Roosendaal. Een plek waar we beiden ongestoord al onze muzikale aspiraties kunnen waarmaken. In de studio van ’t Muziekhuis (sinds 2023 omgedoopt tot Howlin’ Chicken Recordings) produceer, engineer en mix ik projecten van o.a. Verbraak | van Bijnen, Merel van de Keer, Nienke Dingemans, Buitendienst!, André van den Boogaart.  

Met zangeres Martine van de Kar en klarinettist/pianist Hans Hest maak ik deel uit van het muzikale theatergezelschap Flits! Een trio met een constante glimlach. We maken kindervoorstellingen en verzorgen ouderenparticipatieprojecten. Dit doen we voornamelijk voor de Zeeuwse Muziekschool, waarvoor ik ook regelmatig workshops geef op basis- en middelbare scholen. 

Naast bovenstaande werkzaamheden ben ik sinds 2020 werkzaam als docent muziekgeschiedenis en homerecording op de Havo/Vwo voor Muziek en Dans van Codarts te Rotterdam. In ons Muziekhuis geef ik trompet, sousafoon en homerecording lessen. 

 Wil je meer weten? Bel, app of mail me!

groetjes Joost 

 

 

Boeken?

OF BEL: 06 22 40 27 73