+31-622402773 info@joostverbraak.com

In 2005 ben ik afgestudeerd als docent muziek aan het conservatorium in Rotterdam. Daarna volgde ik nog een hoofdvakstudie trompet bij Eric Vloeimans.

In de afgelopen jaren was ik in veel verschillende bands en projecten actief. Ik liet me niet afremmen door stijlen of genres, want hoe breder, hoe liever. In de eigen bands Trum&bass en Sesgado maken we een mix van jazz, wereldmuziek en pop. Daarnaast ben ik momenteel met loopstation, trompet en synthesizers te boeken voor duo concerten met beeldend kunstenaar Benjamin Scheltema.

Qua studiowerk houd ik me bezig met het inspelen van allerlei soorten muziek, in opdracht, maar ik componeer en arrangeer ook eigen werk. Met Co Vergouwen maakte ik in 2013 de muziek voor het bezoek van Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima aan de gemeente Roosendaal. Een van die stukken is verkozen tot het nieuwe stadslied van Roosendaal. Het is te beluisteren via de website van de gemeente.

Samen met Co Vergouwen (toetsen) en Fernando Lewis (zang) vorm ik tevens The Playground Millionaires. Dat is een akoestische formatie die allerlei soorten hits speelt uit de muziekgeschiedenis van de afgelopen 75 jaar. Met bassiste Sanne Verbogt speel ik in ‘De jazz van tegenwoordig’, een band die naast live optredens (eventueel i.s.m. een deejay) ook educatieve projecten en workshops verzorgt tijdens festivals en op scholen. Verder duik ik op de gekste en leukste plekken op als begeleider en gastsolist. Je zou me zomaar tegen kunnen komen als sidekick van diverse DJ’s met mijn trompet, percussie of synthesizers bij onder meer DJ Maarten Kaas, DJ W Cool J en vele anderen.

Samen met Martine van de Kar en Hans Hest heb ik in 2013 ook nog een muzikaal theatergezelschap opgericht. Daarmee toeren we door heel Nederland en verzorgen we schoolvoorstellingen onder de naam: FLITS! We zijn te boeken via deze website, maar dat geldt uiteraard ook voor alle andere bands en projecten.

Naast bovengenoemde activiteiten fungeerde ik de afgelopen jaren tevens als programmeur en adviseur vandiverse regionale festivals: Tofpop, toffestival, Earcandy Festival, Plein 7 en Kringjazz. Om het verhaal compleet te maken kan ik hier tot slot nog aan toevoegen dat ik parttime werkzaam ben als muziekdocent op het Gertrudiscollege te Roosendaal en als freelancer op diverse muziekscholen.


XCPT-logo

Met dank aan XCPT Formale voor hun steun

Boeken?

OF BEL: 06 22 40 27 73

Neem contact op!