+31-622402773 info@joostverbraak.com

Bio

Muziek met een ziel, daar draait het om. Sinds ik in 2005 afgestudeerd ben aan het conservatorium in Rotterdam ben ik me meer en meer gaan ontwikkelen als multi-instrumentalist. Stijlen of genres, welk instrument een lied of project vraagt, alles is mogelijk!

 

De afgelopen jaren was ik in steeds meer verschillende bands en projecten actief. Ik laat me niet afremmen. Hoe breder, hoe liever. Bij Verbraak/Van Bijnen en The Streetbeat Empire draait het voornamelijk om inspiratie uit New Orleans, bij Ralph de Jongh om blues, Point Quiet maakt country-noir en in Sesgado laten we ons inspireren door wereldmuziek. Alle muziek heeft een ziel en het is allemaal lekker om te spelen!

Muziek met een ziel, daar draait het om

Samen met mijn muzikale partner Sanne Verbogt deel ik sinds 2016 ’t Muziekhuis in Roosendaal. Fijne plek om te repeteren en om in de eigen studio muziek op te nemen of opdrachten in te spelen

Voor bluesgitarist Ralph de Jongh en singer-songwriter André van den Boogaart heb ik er albums ingespeeld. Ook de twee albums van het duo Verbraak/Van Bijnen zijn grotendeels daar ontstaan.

 

Met zangeres Martine van de Kar en muzikant Hans Hest maak ik deel uit van het muzikale theatergezelschap FLITS. Een trio met een constante glimlach. We brengen kindervoorstellingen op basisscholen in Nederland en België, maar hebben ook het warme ouderenparticipatieproject ‘De Oude Doos’ voor onder meer woonzorgcentra. Als vakdocent verzorg ik muzieklessen, workshops (bodyclap, djembé, improvisatie) voor individuele leerlingen, bedrijven en op basis- en middelbare scholen.

 

Met pianist Co Vergouwen maakte ik in 2013 de muziek voor het bezoek van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima aan de gemeente Roosendaal. Een van die stukken is verkozen tot het nieuwe stadslied van Roosendaal. Het is te beluisteren via de website van de gemeente Roosendaal.

Boeken?

OF BEL: 06 22 40 27 73