+31-622402773 info@joostverbraak.com

Verbraak | van Bijnen

Met mede multi-guy Jan van Bijnen, die ik leerde kennen in 2015 tijdens mijn een concert met Point Quiet, vorm ik het duo Verbraak van Bijnen waarmee we inmiddels in de korte tijd dat we bestaan (2 jaar!) al 2 albums hebben gemaakt. Waar ons eerste album “2nd line city” slechts 1 eigen nummer bevatte staan op ons tweede album “Endless Road” louter eigen nummers. Beide albums zijn helemaal zelf ingespeeld en gemixt door Koert van den Bosch (studio Donderslag Roosendaal). Meer weten en luisteren?

Luister op Spotify of kijk op: www.verbraakvanbijnen.nl

Ralph de Jongh band,

Al vanaf mijn 15e ken ik Ralph de jongh en speelden we samen in een band. Na elkaar jaren uit het oog te zijn verloren maak ik sinds 2016 deel uit van zijn 5 koppige begeleidingsband heb ik inmiddels 3 albums met hem ingespeeld.

Voor wie Ralph niet kent hieronder een aantal quotes:

Ralph de Jongh is zeer waarschijnlijk een van de hardst werkende songwriters Nederland. Een hard werkende songwriter die aan kwaliteit niets inlevert, laat dat duidelijk zijn. Een 20+ albums geniale songwriter, die in de laatste 4 jaar 11 albums uitbracht met originele composities. Vorig jaar bracht hij twee dubbelaars uit en 4 normale albums, waarvan velen 5-sterren reviews kregen.                                   

“Een van de beste songwriters van Nederland” – Music Maker Magazine

“Het is werkelijk een sensatie om deze charismatische blonde god aan het werk te zien” – Het Parool 

LUST FOR LIFE : LFL’s Tjerk Lammers omschreef De Jongh eerder al als ‘een bluesartiest van absolute wereldklasse’.

Luister op Spotify of kijk voor meer info: ralphdejongh.com

The Streetbeat Empire,

The Streetbeat Empire is als een demonisch draaiorgel dat in stoomtreinvaart op een oude New Orleans jazzclub knalt. The Streetbeat Empire berooft je van je angst om te gaan dansen! Met hun vlijmscherpe, akoestische sound word je heen en weer geslingerd tussen de vier windstreken! Met drums, sousafoon, gitaar, percussie, melodica, saxofoon en voodoo-vocals hebben ze in de werfkelders van Utrecht hun empirisch geluid gecreëerd.

Meer info: www.streetbeatempire.com

Point Quiet,

Building on their dark Americana roots since 2007 and expanding their signature sound, the band explores tales of loss, hope and trust throughout in this collection of eleven captivating and moving songs, in which layered compositions alternate with raw bare-bone tracks.

Luister op Spotify of kijk voor meer informatie op: www.pointquiet.com 

Flits!,

Samen met Martine van de kar en Hans Hest hebben we een heel leuk muzikaal theatergezelschap FLITS opgericht in 2013 waarmee we kindervoorstellingen spelen in Nederland en België en inmiddels ook een project ouderen participatie project “de oude doos”.

André van den Boogaart en de Tornados,

Recht uit het hart; een term die te pas en te onpas wordt ingezet om het werk van een songschrijver te duiden. Als het op iemand van toepassing is, dan geldt dat voor André van den Boogaart. Geen quasi-poëtisch geneuzel, maar ruw houten teksten uit het leven gekerfd. In het Nederlands, want daarmee kan hij zijn – op z’n zachtst gezegd – dynamische levenswandel het scherpst duiden. Die verhalen zet hij op een muzikale basis van blues, rock en country, maar met hulp van zijn nieuwe begeleidingsband de Tornado’s klinkt zijn geluid breder dan ooit. Want ondanks dat Van den Boogaart in zijn moerstaal zingt, geven deze multi-instrumentalisten met onder andere trompet, sousafoon, piano, mandoline, pedal steel en accordeon in het arsenaal de toehoorder het gevoel in New Orleans te zijn.

Luister op Spotify of kijk voor meer info: andrevandenboogaart.com

TrumBass,

samen met Bassiste Sanne Verbogt vorm ik het duo TrumBass. Een duo waarbinnen we onze eigen songs in minimale bezetting in een “kamermuziek” jasje steken waarbij alle muziekstijlen je om de oren vliegen. TrumBass is ideaal voor tijdens een huiskamer concert, een kunstexpositie of kleine receptie. Een bijzondere combinatie van Basgitaar en trompet met vrolijke vrije lichtvoetige melodieën.

Sesgado,

Spaans voor schuin, scheef of dwars, is een trio bestaande uit basisste Sanne Verbogt, drummer Freek Kroon en ikzelf. Met eigen dansbare composities, veelal voorzien van complexe ritmische structuren en dampende grooves, spelen we eigentijdse muziek waarin veel invloeden geleend worden uit andere culturen. Probeer daar maar eens bij stil te staan!

Boeken?

OF BEL: 06 22 40 27 73